راکت بازرسی بدنی چیست و چگونه کار می کند ؟
آنچه در این مقاله خواهید خواند...
راکت بازرسی بدنی چیست؟راکت بازرسی بدنی چگونه کار میکند؟مراحل کار راکت بازرسی بدنیانواع راکت بازرسی بدنیعوامل موثر بر عملکرد راکت فلزیاب
راکت بازرسی بدنی یا فلزیاب برای مکانهایی استفاده می شوند که نیاز به امنیت دارد و برای بازرسی پرسنل یا مراجعین هنگام ورود و خروج استفاده می شود. اگر در اداره یا شرکتی یا هر مکان دیگر کسی نباید قطعات غیر مجاز (مثل اسلحه، چاقو، موبایل) وارد کند و یا نباید قطعات با ارزش شرکت مانند قطعات تولیدی و سیم و کابل را خارج کند، می تواند از این دستگاه ها استفاده کند.
راکت بازرسی بدنی چیست؟
راکت بازرسی بدنی، دستگاهی دستی و پرتابل است که برای تشخیص سریع و دقیق فلزات که همراه افراد (داخل یا زیر لباس پنهان شده) مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها به صورت گستردهای در مکان های عمومی مانند فرودگاه، ایستگاه های قطار، ارگان های نظامی و دولتی، کنسرت ها و رویدادهای ورزشی به منظور حفظ امنیت و جلوگیری از ورود اشیاء ممنوعه مورد استفاده قرار می گیرند.
استفاده از فلزیاب راکتی مزایای بسیاری دارد. مثلاً حساسیت زیادی در تشخیص انواع فلزات دارد و موجب افزایش امنیت می شود. این نوع دستگاه ها پرتابل و قابل حمل هستند و وزن سبکی دارند. در نهایت قیمت آنها هم نسبت به سایر تجهیزات بازرسی مانند دستگاه ایکس ری یا گیت فلزیاب دروازه ای خیلی کمتر است. به خصوص اگر از مدل ایجی اسکن استفاده کنید، اطمینان خاطر و صرفه اقتصادی بیشتری را شاهد خواهید بود.
راکت بازرسی بدنی چگونه کار میکند؟
راکت های بازرسی بدنی بر اساس اصل القای الکترومغناطیسی کار می کنند. این دستگاه ها شامل یک سیم پیچ فرستنده و یک سیم پیچ گیرنده می باشند. هنگامی که راکت بر روی بدن فرد حرکت می کند، سیم پیچ فرستنده یک میدان مغناطیسی متناوب ایجاد می کند. اگر جسم فلزی در میدان مغناطیسی قرار بگیرد، جریانهای گردابی در آن ایجاد می شود که به نوبه خود یک میدان مغناطیسی ثانویه تولید میکند. سیم پیچ گیرنده این میدان مغناطیسی ثانویه را تشخیص داده و سیگنالی تولید می کند که باعث ایجاد صدا یا لرزش می شود و به این صورت هشدار می دهد.
مراحل کار راکت بازرسی بدنی
نحوه کار فلزیاب راکتی ساده است و به صورت خلاصه شامل مراحل زیر است :
- ایجاد میدان مغناطیسی: سیم پیچ فرستنده یک میدان مغناطیسی متناوب ایجاد می کند.
- تداخل با فلز: ا گر یک فلز در میدان مغناطیسی قرار بگیرد، جریانهای گردابی در آن ایجاد شده و باعث بوجود آمدن میدان مغناطیسی ثانویه می شود.
- تشخیص میدان مغناطیسی ثانویه: سیم پیچ گیرنده میدان مغناطیسی ثانویه را تشخیص می دهد.
- ایجاد هشدار: دستگاه بازرسی بدنی سیگنالی مثل صدا یا لرزش تولید می کند و به این صورت شما را از وجود فلز مطلع می نماید.
انواع راکت بازرسی بدنی
راکت های بازرسی بدنی بر اساس نوع فلزاتی که تشخیص می دهند و همچنین فناوری مورد استفاده در آنها به انواع مختلفی تقسیم می شوند. برخی از انواع رایج راکتهای بازرسی بدنی عبارتند از: راکت بازرسی آنالوگی، دیجیتال، چند فرکانسی، پالسی. همه این دستگاه های می توانند به صورت نقطه ای محل وجود فلز را تشخیص دهد و صدای آلارم آن بلند می شود.
عوامل موثر بر عملکرد راکت فلزیاب
برای اینکه یک راکت بازرسی خوب کار کند باید به نکته های مختلفی توجه کنید. مثلاً حساسیت آن به اندازه و نوع فلزی که باید تشخیص داده شود بستگی دارد. عمق نفوذ راکت به توانایی آن در تشخیص فلزات در عمق های مختلف اشاره دارد و در نهایت سرعت پاسخگویی آن به زمانی که طول می کشد تا دستگاه به وجود فلز واکنش نشان دهد اشاره دارد. برای انتخاب بهترین راکت بازرسی بدنی باید به این عوامل توجه نمائید.
راکت های بازرسی بدنی به عنوان یکی از ابزارهای مهم در زمینه امنیت، نقش بسیار مهمی در حفظ امنیت و جلوگیری از ورود اشیاء ممنوعه به مکان های عمومی و سایر ارگان ها ایفا می کنند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی، این دستگاه ها روز به روز پیشرفته تر شده و قابلیت های جدیدی به آن ها اضافه می شود. برای تهیه فلزیاب راکتی با ما تماس بگیرید.